Ons blog

Ons blog

Vakantie Egypte 1

AlgemeenPosted by G.v.Woudenberg 19 Jan, 2013 09:14:47

VAKANTIE EGYPTE

Wij zijn net weer een weekje terug uit Egypte. Hurghada om precies te zijn. We hebben heerlijk weer gehad, tussen de 22 en 28 graden. Alleen de dag voor wij aankwamen had het erg, heel erg geregend. zo’n bui hadden ze in 24 jaar niet gehad. Maar goed, wij landden ‘s avonds in het donker, en de volgend dag was het heerlijk weer. Zo hier en daar een wolkje. Tijdens een wandelingetje op de boulevard worden we aangeproken door een Egyptische middenstander. Deze vroeg of wij reclame wilde maken, maar dan moesten wij wel mee naar zijn winkeltje. I love you lady. Maar daar hadden wij geen trek in, gezien onze ervaring in de loop der jaren. Nog geen 3 minuten later: I hate you lady. Bedankt en tot kijk, wij willen gewoon wat wandelen en niet handelen. Probeer ze dat maar eens wijs te maken. Als je langs loopt is het eerste wat ze vragen: waar kom je vandaan? Naief als je bent antwoord je naar waarheid: Holland.
Allemachtig prachtig, achtentachtig, en dat soort kreten meer, ook populair was de kreet: allemachtig worsten van de hema.
als je dat genoeg hebt gehoord zeg je gewoon op de vraag:where do you come from? Kongo. Dan is het even stil. Finland werkt ook goed.
Maar goed het hotel is goed, en iedere Egyptenaar wil " Baksis" " Fooi" dus.
Maar geef alleen fooi aan de jongens die wat voor je doen. zoals de kamerboy, die maakte van het bed een waar kunstwerk. Of de badlakenbediende, dan kreeg je mooie badlakens. En aan het strand, voor 10 pond ( 1,25) werd je badlaken neergelegd op een keurig uitgezocht bedje, en de hele dag werd er gratis drank gehaald.
De bediende slaakte om een uur of vier de kreet tegen Lia Appelflappen en oliebollen.
ja, ja, het zal wel goed zijn net als de worsten van de hema.
Maar nog geen 5 minuten later stond er schaal met oliebollen voor onze neus. Je werd daar bediend als een oosterse prins.
We zijn ook nog een dag naar Cairo geweest. Je moet dan wel even 7 uur heen en 7 uur terug in de bus zitten. Maar het is de moeite waard. Want Mw. van Woudenberg stelde naar Egypte gaan is goed, maar dan ook pyramides zien.
We zijn in Cairo naar het Nationaal Museum geweest, prachtig!! Maar mensen wat een stad, we hadden Moskou gehad met 14 milj. inwoners, maar Cairo heeft er 20 miljoen!!! en ze leven minder georganiseerd als in Moskou. Ze stappen zo de straat op om over te steken, eerst dachten we dat ze daar allemaal zelfmoordneigingen hadden, maar dat bleek zo te horen. Tevens laten ze ook allemaal horen dat ze een claxon hebben.
Om er te komen gaat de bus wel dwars door de woestijn, wat ook wel weer een bijzondere ervaring is.
Maar we hebben ook een tochtje gemaakt op de Nijl, en daarna op naar de pyramides.

Mensen wat mooi, ook hier weer er op bedacht zijn dat er geld uit je zak wordt geklopt.
Ze heten daar allemaal Ali Belazer, als je niet uitkijkt zit je zo op een kameel, vervolgens krijgt de kameel een ongeziene trap en hij staat op, alleen tegen betaling laat hij hem weer zakken.
na een lange terugweg weer veilig in het hotel.
Later zijn we met de glasboot weggeweest. Wat mooi deze koraalriffen.
We hebben ook gesnorkeld, alsof je in een aquarium zwemt, wat een kleuren hebben deze vissen en niet schrikachtig of schuw.
Erg mooi allemaal.
Maar ook aan dit sprookje kwam weer een eind, terug op schiphol werden we ruw uit onze dromen gewekt want het was berekoud in de slurf.

Zie hier de foto’s