Ons blog

Ons blog

Bruttig

AlgemeenPosted by G.v.Woudenberg 18 Apr, 2015 13:13:02

Vakantie voorjaar 2015

Samen met Joke en Dirk zijn we vertrokken naar Bruttig aan de moezel. We vertrokken op maandagmorgen. In de middag daar aan gekomen en hartelijk verwelkomd door Doris. We hadden een mooi 4 persoons appartement. De weersvooruitzichten waren prima en bij aankomst scheen het zonnetje.

Na de beide auto's te hebben uitgepakt, hebben we buiten in het prieeltje eerst maar eens een heerlijk gekoeld moezelwijntje genoten. We hadden bedacht dat we de eerste dag niet uit eten zouden gaan, maar lekker gourmetten. Dat was een goed idee, want na zo'n lange rit is het wel lekker dat je er dan niet meer uit hoeft. Het vlees was meegenomen in de koelbox die in de auto op stroom gewoon heerlijk koelde. Er was ook nog een kleine verrassing in de vorm van een vaatwasmachine! Heerlijk dat scheelde weer een hoop gedoe.

Daar we voor de avonden een paar dvd 's meegenomen hadden zijn we de eerste avond maar aan een cyclus van Wallander begonnen. Altijd weer leuk. Na de nodige wijntjes en moorden naar bed gegaan en prima geslapen op de prima bedden.

De tweede dag hadden we plannen om na het ontbijt naar Koblenz te gaan. Ik wilde wel eens met de kabelbaan over de Rijn naar Ehrenbreitstein. Daar was toevallig ook nog een museum. We kregen senioren kaarten mee - waarschijnlijk omdat we er oud genoeg uit zagen - en konden we in de kabelbaan stappen. Dit was een mooie ervaring met een geweldig uitzicht.

Boven aangekomen was het er ook erg mooi, en het was prachtig weer -28 o C - Dus dat was genieten. Het museum van de vesting Ehrenbreitstein was zeer uitgebreid. Zo was er een fototentoonstelling, een deel was ingericht hoe het met de wijnbouw ging in de loop der jaren, er was ook een deel met hoe deze vesting verdedigd werd. Kortom allemaal zeer interessant en leerzaam. Boven op de vesting waren daktuintjes en daar hebben we heerlijk onze meegenomen bammetjes genuttigd. Dit was ook een zeer fotogeniek plekje en Dirk liep maar te fotograferen, tot wij een plons(je) hoorden. En ja hoor er was een piepklein levend watertje en wie stapt er achteruit in? Dirk. Nat poot en gelachen, met dit mooie weer droogt het snel op zei hij. Het wemelde daarboven ook van de salamanders, die we goed op de foto konden zetten.

Wij zijn toen aan de reis naar beneden begonnen, dat was me wel een beste wandeling. Met halverwege een trap, die we maar genomen hebben, anders hadden we nog veel meer moeten lopen. Ik wilde het Rijnmuseum ook wel graag zien, maar had geen zin om daarvoor om te wandelen. We komen het wandelpad af en staan bijna recht tegenover het museum, dat was weer een meevaller.

Hier ook de geschiedenis van de Rijnvaart gezien en die was zeer interessant, ook voor de leek.

Na het museum zijn we naar het personenveer gewandeld en daar mee weer terug gevaren naar de oever waar we vandaan kwamen. We hadden ons voorgenomen om via Boppard weer terug te gaan naar Bruttig. Na een korte stop bij een supermarkt, wilde de tomtom op de tablet er niets meer van weten, en bleef - ondanks dat we reden - stug op de parkeerplaats bij de supermarkt staan, met een omgekeerd beeld. Na wat stoeien bleek dat er op de een of andere manier de vliegtuigstand was ingeschakeld. En dan denkt ie dat we gaan vliegen. Na het probleem te hebben opgelost, weer ontspannen de weg op.

De derde dag hadden we niets gepland, of het moest zijn dat we koffie gingen drinken boven op de berg bij het kerkcafé, in Beilstein. Dit was een prachtplekje en ook zeer goede koffie. Een prachtig uitzicht over de moezel en omgeving. Hier kun je foto's blijven maken. Hierna zijn we vertrokken richting Zell am Mosel. Een erg leuk plaatsje. Eigenlijk wilden we wel een stukje varen, maar volgens de folders die in het huisje lagen was dit niet mogelijk. We waren nog te vroeg in het seizoen, vanaf mei zou er volop gevaren worden. Maar wat schetst onze verbazing, er staat een hokje met daarop "Schiffskarte" en dat was ook nog open. Wij kijken op de dienstregeling en wat bleek binnen een half uur zou er een boot komen en anderhalf uur gaan varen. En als we betaalden konden we ook nog mee. Dus een prettige rondvaart van anderhalf uur gemaakt. En weer terug naar ons huisje in Bruttig.

Dag vier was de dag dat we naar Hermeskeil zouden gaan er is daar een vliegtuigmuseum. En wat voor één? Van concorde tot het simpelste vliegtuigje. Ook een heleboel verschillende helicopters van Russische makelij, waaronder een megamachine.


Na een fascinerend bezoek hadden we besloten langs de Moezel terug te rijden. En dat is ook gelukt , dat is zeker de moeite waard.

En de laatste dag betekende inpakken en wegwezen, maar niet alvorens een pottenbakkerij in Monreal te hebben bezocht. Erg de moeite waard. Daarna scheidden onze wegen,en ging ieder zijns weegs, weer richting Deventer.

De andere fotos staan HIER