Ons blog

Ons blog

Vakantie La Madrinie

AlgemeenPosted by G.v.Woudenberg 19 Jan, 2013 10:50:07

LA MADRINIE

Op zaterdag 12 juni zijn we 's ochtends begonnen aan de reis naar La Madrinie. We zijn al vroeg weggegaan en de richting was Rouaan. We wilden Parijs ontwijken, vandaar. Vandaar zouden we wel verder zien. We waren al bijtijds in Rouaan en besloten nog een stuk verder te gaan. De reis ging erg voorspoedig, dankzij de tolwegen. Het was er erg rustig rijden. Onderweg zijn we gestopt bij een etap hotel. Dat zijn erg basic hotels en de prijs is erook naar. Vaak heb je dan de douche en toilet op de gang, maar wij hadden mazzel dit was een nieuwe, en douche en toilet op de kamer. Ook nog een ontbijtje erbij besteld, dus wat kan er dan nog mis? Dineren kon je daar niet, daarvoor waren we aangewezen op het nabij gelegen Mercure hotel. Wilden wij daar gaan eten, maarja dat gaat zomaar niet, er diende gewacht te worden tot 19:00 uur.Dus de tijd maar verdaan met een wijntje eneen nootje.
Verder ging alles gesmeerd, de volgende morgen een typisch Frans ontbijt en daarna weer verder. Omstreeks 12 uur waren we bij het huisje in La Madrinie. Het is een leuk huisje met een heel groot stuk privé grond eromheen, ca. 3 ha. Verder hoorden er twee meertjes bij het huisje, waarin gevist, gevaren en gezwommen mocht worden. Het weer was lekker, het was een warme dag. En na dat we uitgepakt hadden hebben we heerlijk nog een uurtje in de zon gelegen. We hadden boodschappen gedaan en we hebben heerlijk, doch simpel voor ons zelf gekookt.
De volgende dag was het weer wat minder en het zou nog minder worden. Dus we besloten om wat in de omgeving rond te kijken. Dat was erg leuk. We hebben heerlijk rondgetoerd. Ook heb ik daar heerlijk zitten vissen. Een homp brood mee en maar genieten van alles wat er langs vliegt of loopt.

De woensdag zijn we naar de markt geweest in Piëtgut-Pluvier. Op zich was dat erg leuk ware het niet dat het al 18 uur achtereen flink regende. Er lag bij het huisje zoveel hout dat ik vreesde nog een ark te moeten bouwen. Donderdag wakker geworden om 07:30 en uit bed gegaan. Lia sliep nog als een bos rozen. Ik ben weer gaan vissen. Tijdens het open doen vande deuren zie ik op het grasveldje voor het huisje twee reeën grazen. Door een minimaal geluidje -van mij waarschijnlijk – werden de oren gespitst en weg waren ze, zonder ook maar enig geluid te maken. De bewolking werd wat dunner, en er was zelfs een spiertje blauw te zien zo tussen de wolken door. Wat later op de ochtend zijn we naar een cave gegaan en hebben daar wat witte wijn gekocht. Op de terugweg zijn we ook nog bij een Frans tuincentrum naar binnengewandeld en daar leuke dingen gezien. Toen we weervlakbij het huisje waren hebben we een heel mooie vogel gezien, met een kuif enhele mooie kleuren. Dat was een HOP. Hij/zij bleef nog even zitten om te laten zien hoe mooi hij/zij was, maar voor een foto voelde hij/zij niet veel. Jammer. 's Avonds de barbecue aangestoken en wat hamburgers geofferd, deze weggespoeld met de net aangeschafte witte wijn, heerlijk. Na de koffie een heerlijk rode wijn gehad met div. soorten Franse kaas, ook veruuuuukkkkkuuuulluuk!

Het weer werd al weer stuk beter, en zager hoopvol uit. Er waren al weer hele perioden met zon.

De zaterdag hebben we doorgebracht inBrantome.

Een dromerig stadje aan het riviertje la Dronne . Toen wij daar aan kwamen was het een heerlijke temperatuur. Maar na nog geen tien minuten brak de hemel open, en om met de Engelsen te spreken, het regende cats and dogs. Ik kreeg alweer visioenen van een ark. Maar goed dit duurde maar even. We hebben heerlijk geslenterd en een heleboel bijzondere winkeltjes bekeken. Op een terrasje hebben we een heerlijke lunch genuttigd, met een heerlijk lokaal roseetje. Ook hebben wij nog een avontuurlijke boottocht gemaakt op genoemde rivier. Met een fluisterboot, laat die nu toevallig Arche de Noach heten, dit kan geen toeval meer zijn. Wij hadden gehoord dat wij bovenburenhadden in de vorm van zevenslapers - ook wel relmuizen genaamd- . We hadden ze deze week al diverse keren gehoord tussen de plafonds in en de diverse vorige huurders hadden er ook al last van gehad. Maar vanavond hoorden we en raar gekras in de afvoer van de geiser. En terwijl ik op mijn gemak het dikke boek van Stieg Larsson aan het lezen ben, hoor ik Lia een gil geven Gijs hij zit op de geiser. Ja, ja probleem nummer zoveel en Gijs lost dat even op. Met de kachelpook bewapend, en de buitendeur open gezet, ging ik op hem af om hem naar buiten te jagen. Niet in de gaten hebbende dat de vrouw des huizes naar buiten is gegaan, spoor ik onze huisvriend aan om te vertrekken. Deze door mij bedreigde diersoort, vliegt in de gordijnen van de keuken, en springt van het aanrecht op de grond over onze wandelschoenen zo naar buiten, alwaar Lia zich dus ook bevond. Deze begon gelijk weer te gillen, en ik dacht nog even waarom ga je dan ook in de weg staan. Maar goed onze huisvriend is naar buiten het donker in gevlucht, en ik weet niet waar hij is gebleven. Misschien is dit wel een superlekkernij vooreen uil of een vos hier in de buurt, of wat dan ook voor roofdier. Maar een kwartiertje later hoorden wij het hele spul alweer feest vieren, hij was weer veilig thuis gekomen. Vandaag -zondag- zijn naar de bric a brac geweest. Mensen wat daar alniet te koop werd aangeboden! De eerste kraam betrof nieuwe troep voorafbraakprijzen, ik kocht daar voor 2 euro een digitale multimeter.

Verder kon je daar ook echt alles kopenwat je maar bedenken kan. Een slang op sterk water, voor de kinderen eenplastic skelet, waar je alle organen in kon stoppen, ook en heleboel antiekgereedschap waar het meeste van, goed was voor de oud ijzer boer.

Ook een heleboel kleding die je hond nogniet aan zou trekken als het hartje winter was, laat staan de kinderen.

Gebruikte lippenstiften, dopjes vanchampagnekurken, minuscule kleine plastic poppetjes (per kilo) waarvan wij niet in zagen wat het nut was. Borduurwerken met naakt erop, zat ik echt op te wachten, maar Lia dacht er anders over. Maandag was het weer echt beter, maar nog wel frisjes, dus zijn we naar de grotten van Villars geweest. Wat indrukwekkend mooi. En de volgende dag was het weer nog beter, en hebben we heerlijk in de tuin liggen zonnen, en volop genoten. Maar omdat we veel last hadden van onze relmuizen hebben we maar besloten om de volgende dag weer naar huis te gaan. Wel 4 dagen eerder dan gepland, maar het is niet anders.

Ik heb weinig huisjes gezien die zo mooi gelegen waren met zoveel natuur. Zoals herten in de tuin, vossen bij het achterstemeertje. De hop die hier rondvloog, de andere bijzondere vogeltjes allemaal erg bijzonder. De kikkerconcerten, de uil die we hoorden krassen, de huid van een vervelde adder of ringslang. De vleermuizen, de vele soorten libellen -ik heb 5 verschillende soorten gezien- . De schaatsenrijders op de vijver, de watertorren teveelom op te noemen. De salamanders/hagedissen die spontaan over het terras heen en weer schichten.

We zullen ze missen.

Lia schrok op de dag van vertrek zich om 06:00 uur wezenloos van onze relmuizen, dat we 10 minuten later naast ons bed stonden en om 07:30 al gepakt en gezakt in de auto zaten op weg naar huis. Dat zou dan via Trier in Duitsland plaatsvinden want ik had trek in een groot stuk Duitse koe. Aan het eind van de middag vonden we een perfect hotelletje boven op de berg, met een weids uitzicht over de moezel.

P.s. De eigenaar van het huisje heeft het probleem voor ons, op een prima wijze opgelost.

Klik hier voor de foto's