Ons blog

Ons blog

Vakantie 2 met de camper

AlgemeenPosted by G.v.Woudenberg 19 Jan, 2013 12:12:36

Vrijdag 25-05-2012

Vertrokken omstreeks 17.00 uur richting camping de Aerdsewacht. Daar stonden we aan de paal voor 10 euro. En daar hebben we voor de nacht prettig gestaan. De volgende ochtend

Zaterdag 26-05-2012

Op het gemak opgestart en vertrokken naar de camping in Hirschhorn. Dat was ong. 350 km. En daar arriveerden we omstreeks 16.00 uur. We kregen een mooie plek toegewezen, we stonden tegenover het sanitairgebouw. Dat was lekker makkelijk, met oa de afwas en het ter plee gaan.

Zondag 27-05-2012. Eerste pinksterdag

We hebben de Fietsen gepakt en zijn naar Hirschhorn station gefietst en van daar hebben we de trein genomen naar Heidelberg. We hebben daar een prima middag doorgebracht en veel mooie dingen gezien. We wilden ook met het tandradbaantje naar boven, maar dat ging niet lukken, er stonden een paar miljoen Japanners voor de poort en die moesten diezelfde dag nog door Zwitserland, Italië, Oostenrijk en nog veel meer Europees gedoe. Dus wij hebben de toren beklommen van de kerk waar Maarten Luther veel kwam.

Maandag 28-05-2012 Tweede pinksterdag

Lekker de hele dag op de camping doorgebracht met lezen. Hier ontdekte ik dat de camper de beschikking heeft over een cd wisselaar voor wel 6 cd’s. We hadden gelukkig genoeg cd’s meegenomen, alleen wisten we nog niet hoe we de muziek er uit moesten halen, bij deze camper. 's Avonds de boel weer in orde gebracht voor de volgende dag, want dan zouden we naar Zwitserland gaan. We hebben hier de dongel geprobeerd maar die liet het afweten. De fietsen weer achterop geknoopt en we waren klaar voor de derde etappe.

Dinsdag 29-05-2012 (Willeke jarig)

Boeltje zeevast gesjord en vertrokken richting Luzern. Bij de ANWB in Deventer alvast een autobahn vignet gekocht, dat scheelde weer tijd aan de grens. Nooit nergens meer het vignet te vinden, volgens de directie, zou het niet onmogelijk zijn dat deze gelijk met de kassabon door de papierversnipperaar is gegaan. Dus maar een verse aangeschaft. Na een voorspoedige reis kwamen we op de camping bij het vierwoudstedenmeer. Ook daar weer een prima plek, alleen stonden we wel op elkaars lip, maar goed het was maar voor 2 nachten. Zitten we de eerste avond aan de koffie, of misschien wel iets zwaarders??? stopt er een ambulance naast de camper!!!!!! Bleek dat de overbuurman een zonnesteek had ofzo. De man werd netjes afgevoerd, en alles was weer bij het oude, ze hieven het glas en deden een plas, en alles bleef zoals het was.

Woensdag 30-05-2012.

We hebben de fietsen gepakt en zijn naar Luzern gefietst. Dat was volgens de juffrouw van de camping maar 13 km en goed te doen met maar 2 klimmetjes. Ze was voor het gemak maar even de stukjes vals plat vergeten. Maar goed na een goed uur fietsen en bijna uitgeput kwamen we dan toch aan in het centrum van Luzern. Hier hebben we op de trappen van de Lucaskerk een meegebracht broodje gegeten. En daarna zijn we de stad gaan bekijken (zie foto's)

Wat een pracht stad. Hier hebben we heel veel mooie dingen gezien. Ik wilde al graag eens een Zwitsers zakmes, maar dan niet de doorsnee rode, maar de aparte blauwe. Die had ik eens gezien bij een collega. We kwamen een echte messensmid tegen, die het Zwitsers zakmes in alle denkbare maten en soorten verkocht. En bij aankoop gratis gegraveerd! Dat was me wat, ik heb een mooi mes uitgezocht met voor mij passende functies, en daar werd mijn naam in gegraveerd.

Intussen hadden we genoeg van de stad gezien en wilden we de terugweg aanvaarden. Maar niet voor we een flesje water hebben gekocht sprak Lia. Bij de McDonald's op de hoek 2 flesjes water besteld, of we maar even 7 euro wilden aftikken, sprak de dame met droge ogen. Wij hebben haar vriendelijk bedankt en zijn op zoek gegaan naar goedkoper water. Wat een geld voor een beetje water, in Lourdes is het goedkoper en daar kun je er nog wonderen van verwachten ook. Bij een benzinepomp gewoon 2 flesjes water en een mars er bij voor nog geen €5.00. De terugweg verliep soepeler als we gedacht hadden, maar op de sportschool fiets ik 1 keer per week de XXL versie van de fietsles, maar bij dit vergeleken was de XXL versie kinderspel, dat doe je dan met 2 vingers in de neus. Dit heen en weertje was goed voor 6 keer een xxl les,

Donderdag 31-05-2012

Om 10.00 uur vertrokken richting Lago Maggiore, ik had op de bonnefooi een camping opgezocht en die in de tomtom gedaan. Wij zijn weer terug gekomen op de E35 die helemaal naar Milaan gaat en misschien nog verder. Een mooie rustige weg om te rijden. Na zo'n 70 km te hebben gereden kwamen we bij de Gottharttunnel aan, die maar liefst 17 km lang is op een paar meter na. Dat heeft ruim een kwartier geduurd, het is een 2 baansweg, en je mocht er niet sneller dan 80 km/h. Na nog wat bochtenwerk op de grote weg kwamen we aan bij het Lago Maggiore, daar loopt een lullig weggetje naar het zuiden onze bestemming Feriolo- . Het is blijft een smalle weg, 2 baans en met het slagschip was het toch wel uitkijken. Halverwege, gingen we de grens over, en waren we in Italie. Na een klein uurtje kwamen we bij de plaats van bestemming aan. Dat was camping miralago. Een mooie rustige camping, waar we ons eigen plekje mochten uitzoeken. Aan het meer € 28 , op het veldje € 23 en met acsi card € 16 . Wij krenten als we zijn hebben een plaats op het veldje uitgezocht, even vanaf een afstandje met de acsi card van vriendje Kees gezwaaid, en we stonden voor € 16 . We hadden een mooie plaats uitgezocht, alleen naast de camper stond een boom, die het onmogelijk maakte om tv te kijken. Dan maar geen tv. Het sanitair is prima, en schoon.

Op vrijdag 01-06-2012- zijn we naar Verbanio geweest. Met de fiets, dat was wel even wennen want nu waren er ook fietsers op knullige weggetje, maar goed het was even een kwestie van wennen. Daarna ging alles goed. Het was ca. 8 km heen, en naar bleek, ook weer ca.8 km terug. Verbanio is een mooi dromerig stadje, waar aan de buitenkant nog geen modernisering was doorgedrongen, of het moesten de verkeerslichten zijn. Hier was toevallig markt, en dat komt een koopvrouw als Lia, altijd wel uit. Na de markt hebben we heerlijk genoten van een capuccino op een terrasje.Zaterdag - 02-06-2012- moest er volgens Lia maar een wasje gedraaid worden. Ze had gezien dat er geen wachtenden waren, dus werd ik er op uit gestuurd om een muntje te scoren, zodat er gewassen kon worden. Nog geen 10 minuten later draaide de was, en zijn wij maar eens aan de koffie gegaan. Na de koffie was de was klaar, draadje gespannen tussen 2 bomen en de was kon drogen. Lia had op de kaart gezien dat er vlakbij een supermarkt was, in een of ander onduidelijk plaatsje. Met de tomtom gekeken waar het was te vinden, peanuts, 4 km fietsen. We hebben de tocht aangevangen maar de supermarkt nooit gevonden, we hadden er inmiddels 10 km opzitten, dus vonden we het mooi en zijn we maar weer terug gegaan. Het was wel lekker fietsen, maar we hadden weer eens water vergeten, dus een droge klep van jewelste. Maar goed, eenmaal weer op bekend terrein maar weer eens een nieuwe weg uitgezocht, en volgens de borden was er een eindje verderop een CENTRO COMMERCIALE. En ja hoor na een kleine 10 minuten stonden we voor een groot gebouw, waar een supermarkt in verstopt was. Het was zo 1,2,3, niet zien, maar de boodschappenwagentjes waren er, dus moest er ook een supermarkt zijn. Na inworp van een euro mochten wij een boodschappenwagentje lenen en op zoek naar de supermarkt. Na enig heen en weer gezoek, dan toch gevonden. Alleen het is daar in Italixeb peperduur, maar deze slag zijn we ook weer te boven gekomen, door bewust in te kopen. De terugweg was nu zo gepiept, de km teller wees aan dat het maar 3 km was! Goed gedaan dus…… die avond hoorden we andere gasten, dat we de verkeerde kant op zijn gefietst! En ja hoor de volgende dag……..

Zondag 03-06-2012

zijn we goede kant op gefietst en inderdaad was het maar 3 km heen en 3 km terug, maar dan had je wel een supermarkt, wij blij, maar helaas pindakaas ze gingen pas om 15.00 uur open. Dus dat was de volgende tegenvaller, maar afijn we hadden de dag ervoor, al genoeg boodschappen gedaan. En gelukkig maar, want op..

Maandag 04-06-2012.

Gingen we weer vertrekken, en richting Chur, in Zwitserland. De reis was prettig, het eerste deel van de reis was het laatste deel van de reis naar Feriolo, waar we vandaan gekomen zijn. Vandaag gingen we niet door de st. Gottharttunel , maar door de st Bernardino tunnel. Niet zolang als de st. Gottharttunnel17 km maar een goede 7 km, altijd nog bijzonder, dat een gemiddelde Nederlander vaak nog niet in 1 jaar door de Nederlandse tunneltjes rijdt.

Na diverse bergwegen gevolgd te hebben, komen we boven op de bergen uit, waar we tussen de sneeuwvelden door rijden x96 buitentemperatuur 10 gr. C- Boven op en berg was een parkeerplaats met een erg mooi uitzicht, en daar hebben we een broodje gegeten en genoten van het uitzicht. Daar kreeg ik de mededeling dat de matten in de camper toch wel erg vochtig waren geworden na het laatste buitje, welk buitje????? Liaxa0 ging op onderzoek uit en meldde dat er water kwam onderuit de zitbank. Daar staat toevallig de watertank, die ik x92s ochtends vol had gegooid. Na enig zoeken bleek dat de service dop er niet goed opzat. Met een beetje getrek en geduw, zat hij weer goed vast. Blijkt wel eens los te trillen volgens vriendje Kees, hij had dat ook al gehad, maar niet vertellen hoorx85x85..

Daarna weer verder richting de uitgezochte camping, volgens de brochure moest deze op fietsafstand -2.5 km- van de stad af liggen. Na dat wij ons gemeld hadden werden we naar een mooi plaats gedirigeerd, terloops werd er geïnformeerd of we tv wilden kijken???? ja dat wel natuurlijk, oké dan wordt het een andere plek. De camping ligt aan de kleine Rijn, daar waar de Rijn ong. begint. Naast de camping stroomt de AU de Rijn in, wat na de regen van de afgelopen dagen met donderend geraas gepaard ging.

Dinsdag 05-06-2012.

Wij zijn vandaag met de fiets naar de stad Chur gefietst, maar niet als eerste mijn fietsband weer en beetje opgepompt te hebben, want die was voor een groot deel leeg gelopen. Hij liep niet verder leeg, dus was waarschijnlijk niet lek, maar onderweg toch bij een toevallig aanwezige fietsenmakert maar even een beetje lucht geleaset, en de tocht is verder probleemloos verlopen. Zelfs de terugweg was probleemloos. Chur is een slaperig Zwitsers stadje met een heleboel leuke winkeltjes, maar hier wordt de lust tot probleemloos winkelen je wel ontnomen, door de prijzen. Die zijn in Zwitserland niet leuk meer, alles maar dan ook alles is peperduur. Na het water van de McDonald's -7 euro voor 2 X 1/2 liter- bleven we ons wederom verbazen. Achteloos stappen wij een terrasje op om even een kop koffie te kopen. Deze koste 4.10 Ch =ong 3.75. volgens de kaart was een pilsje goedkoper, maar kwam ik te laat achter. Later hebben we ook wat boodschappen gedaan in en grote supermarkt, mensen wat een prijzen ruim 30 euro voor een kilo kipfilet!! Wat dat voor een wedstrijdkip is geweest, ik weet het niet. Zwitserland is mooi, maar peperduur.

Maar verder hebben we heerlijk genoten.

Zo zijn we Woensdag 06-06-2012 maar weer opgebroken en zijn we vertrokken richting Duitsland, Karlsruhe om precies te zijn. We hadden een voorspoedige reis, en Tom zegt hier rechtsaf de snelweg verlaten. En wij geloven Tom! Dus braaf gedaan, en kwamen we onverwacht bij de grensovergang van Liechtenstein x96 ja ja weer een land wat we aan ons lijstje kunnen toevoegen- en zo doende waren we weer in een ander land, nou ja land, het is eigenlijk een mini staatje, maar wel een stuk groter dan Vaticaanstad of Monaco. Daarna nog een paar kilometer Oostenrijk meegepakt. Een grensovergang richting Duitsland hebben we niet gezien, wel vage borden dat we de Bondsrepubliek weer bereikt hadden. Hier schoot het aardig op, maar na een uurtje rijden kwamen we in de buurt van Pforzheim en daar hebben we ruim een uur stil gestaan, wel helikopters boven de file gezien, maar geen oorzaak. Het weer was inmiddels ook zwaar onder nul geworden, het regende pijpenstelen. Maar goed wij kwamen in de buurt van Karlsruhe en daar werd het allengs beter. De directie zei, dat als we op de camping waren het weer, helemaal in orde zou zijn. En ja hoor, toen we stonden

- we mochten zelf ons plekje uitzoeken- op en mooi plekje waar we ook ontvangst hadden met de schotel, was het droog geworden. Ik ga met dat mens op de kermis staan om de toekomst te laten voorspellen. Maar voor we op de camping waren eerst nog even boodschappen gedaan bij de naast gelegen Aldi. Wat een paradijs, weer betaalbare producten. We hebben heerlijk een paar worstjes gegrild en zouden daarna een stukje gaan fietsen, ware het niet dat mijn achterband plat was. Wederom uit voorzienigheid, had Lia gezegd, neem maar bandenplakspul mee!! en daar hebben we gemak van gehad, met 5 min was het lekje – want dat was het- gevonden en geplakt. Daarna nog een klein kwartiertje met het bijgeleverde fietspompje staan harken, tot de band op een redelijke hardheid was opgepompt.

De volgende dag

Donderdag 07-06-2012

de band was nog steeds op temperatuur, dus dat schept hoop voor de toekomst. Wij wilden met de fiets Karlsruhe in, maar dat ging niet door, want het was daar een feestdag - iets met Maria ofzo- Dus geen boodschappen vandaag, maar restjes, de drank scharrelen we wel op in de kantine en verder zien we wel. Nog wel wat lucht erbij geharkt, en daar ging de tocht aanvangen. Laten we nu een bergbaantje tegenkomen, bijna zo'n bergbaan als in Heidelberg, en het was er niet druk! Dus dat opent perspectieven, om eens mee te rijden. De prijzen waren ook vooroorlogs, dus dat hoefde ook geen probleem te zijn, en er werd nog gereden ook. Dus instappen en wegwezen. Boven aangekomen was er een oud kasteel, met een toren erbij. Ik ben nog naar boven geklommen maar Lia had er de puf niet voor. Het viel wel mee 380 treetjes op en neer. Nu was het zo dat Joke en Dirk een begrafenis hadden van een familielid. En ze zouden zaterdag op vakantie gaan, naar Bruttig aan de moezel. De begrafenis was op woensdag dus dat viel allemaal weer mee. Lia had al eens geïnformeerd wanneer ze zouden vertrekken, per omgaande SMS werd meegedeeld dat er op zaterdag vertrokken zou worden, en wel om 09.00 uur. Bij ons was er geen twijfel mogelijk we zouden ook naar Bruttig gaan, om even met ze bij te kunnen praten, want daar hadden we gewoon zin in. Ik zoeken naar een camping in Bruttig, maar niks te vinden, maar wel in Ernst, 1.5 km daar vandaan. Aangezien we toch fietsen bij ons hadden, moest dat geen probleem zijn.

Dus wij op vrijdag 08-06-2012 de boel weer zeevast gesjord, en op richting Bruttig.

Na een voorspoedige reis werden we door het gebergte langs de moezel uitgespuugd in Beilstein aan de moezel, het volgende plaatsje is Fankel en daaraan vast zit Bruttig. Op het moment dat wij er doorheen rijden, komen we langs Camping Bruttig!!!! Wij omgedraaid, en gevraagd of er nog plek was, genoeg, dus landingsgestel uit en stroom aansluiten. En klaar was Gijs. Het volgende probleem was waar zitten ze, in welke Zimmer Frei? Daar zijn we over na gaan denken, bij een goed glas moezelwijn, wat we bestelden op een heerlijk terrasje van een wijnboertje. Heerlijk in het zonnetje gezeten, met een goed glas vocht en een leuk gesprek met een paar Limburgers. Nadat we genoeg leut en vocht hadden gehad zijn we een eettentje op gaan zoeken. Ik had wel weer eens behoeft aan stuk schwein aan de vork, maar dan in vorm van een schnitzel. Wij vonden wat en hebben lekker gegeten, daarna weer door naar de camping, maar het was geen buitenzit weer. Het waaide als de neten. Dus binnen de koekeloer aangezet en ons weer prima vermaakt. We hadden plakkaten gezien met daar op de tekst dat er in Ernst, trödelmarkt - rommelmarkt- zou zijn. Dus na de dagelijkse wasbeurt op zaterdag 09-06-2012 zijn we naar Ernst gefietst en hebben daar de rommelmarkt bezocht. Na een poos tussen de Duitse meuk te hebben gelopen zijn wij terug gekeerd naar Bruttig. Om 09.00 uur had Lia nog even ge smst met Joke en hun een fijne vakantie toegewenst, daarbij had zij heel geslepen, gevraagd hoe lang het rijden was, ong. 5 uurtjes met stops. Mooi, dus wij op een terrasje om een lekker te lunchen, met een goed glas moezel erbij. Tegen 13.00 uur hebben wij ter afsluiting van de lunch een kop koffie besteld, en deze heerlijk genoten. Om 13.15 uur zegt Lia is dat niet de auto van Dirk? Ik verhef mij van de zitplaats en loop het terras af om het goed te bekijken, en zie dat dit heel wel mogelijk zou zijn gezien de kleur van het voertuig en de meegesjouwde fietsen op de fietsendrager met nl kenteken. Er was al betaald en dat hield dus in dat wij zonder dralen op pad konden gaan. Ik had even op de plattegrond van Bruttig gekeken en gezien dat het geografisch niet al te veel voorstelde. Wij moesten de Hauptstrasse in en dan gewoon goed links en rechts kijken, rechts en links mocht natuurlijk ook. En ja hoor na 5 minuten hadden wij ze gevonden.

Dirk stond met zijn kop in de kofferbak gebogen en de uitbaatster van het Zimmer Frei, stond er naast en keek er na, en Joke was waarschijnlijk elders want die zagen we niet. Dus ik begon wat in zurig Duits aan de uitbaatster x96 die trouwens Doris werd genoemd- iets doms te vragen. Op het moment dat zij wil antwoorden herkent Dirk mijn stem en viel bijna om van verbazing. Ik had het wel gedacht sprak hij stralend, en omhelsde Lia innig. Doris begreep er niets van, en vroeg aan Lia of dat normaal was zo'n omhelzing, bij uns wel sprak Lia. Inmiddels was ook Joke ten tonele verschenen en er werd links en rechts hartstochtelijk omhelsd en gekust of wij elkaar jaren niet hadden gezien, was maar 2 weken. We hebben nog een kop koffie met elkaar gedronken en zijn weer terug gegaan naar de camper. Gaan jullie nu eerst maar eens uitpakken en kom dan naar de camper en zullen we wel zien. Ruim een half uur later waren ze er al, die hebben volgens mij de koffer gewoon leeggestort in de kast en op naar de camper. We hebben met een goed glas - wat is dat toch, elke keer weer een goed glas- in hun stamkroegje, een heleboel bijgepraat, want er was in de afgelopen 2 weken wel veel gebeurt. Daarna in 1 keer door naar een leuk restaurantje en daar hebben we heerlijk met z'n 4 en getafeld. Later zijn wij meegewandeld naar het Zimmer frei en daar hebben we geprobeerd wat uit te buiken onder het genot van een goed glas. Nadat wij afscheid genomen hadden, zijn wij op zondag 10-06-2012 vertrokken richting huis.

Waar we weer veilig om 13.00 uur arriveerden

En dan dient er gepoetst te worden.

Voor de rest van de foto’s klik hier